Over

Schone Vormen houdt zich bezig met het creëren, onderzoeken, verzamelen en verspreiden van schone vormen. Wij zijn een collectief dat zich begeeft op het snijvlak van vormgeving en kunst, daarbij bewust de grenzen hiervan opzoekt en in sommige gevallen overschrijdt.

Deze vormen zijn wat ons betreft niet alleen te vinden in de bovengenoemde traditionele afgebakende disciplines, maar ook in het alledaagse leven, in de materiële cultuur.

Momenteel bestaat Schone Vormen uit twee verschillende entiteiten: het Bureau creërt schone vormen, terwijl het Instituut deze onderzoekt.

 

 

Cyril Tjahja is een vormgever met meer dan tien jaar bureau-ervaring in binnen- en buitenland. Naast vormgeving verricht hij ook onderzoek naar design in al zijn facetten. Naast zijn werkzaamheden voor Schone Vormen is hij bezig met een promotietraject aan Northumbria University in Newcastle (UK).  Zijn interesse gaat o.a. uit naar Dutch D/design (zowel met grote als kleine d), materiële cultuur, design en social innovatie, de rijkshuisstijl en andersoortige (overheids)branding en identiteiten.

Shanna Soh is een kunstenares met een achtergrond in mode. Na een carriere als ontwerper en styliste in de reclameindustrie, heeft zij zich toegelegd op met maken van kunst.