Bureau

Garçon Taupe - The White Spider

Wij zijn vereerd dat Garçon Taupe ons heeft gevraagd om de video maken voor de titeltrack van zijn nieuwe EP The White Spider, die binnenkort uitkomt op het label Enfant Terrible. Geheel uit de losse pols gefilmd tijdens de broeierige zomermaanden in Hong Kong. Zie hier het resultaat.

P.S. De Amerikaanse music and video blog LiveEyeTv gaf de video een mooie recensie. en de underground muziekblog Yeah I Know It Sucks vond het een ‘excellent video‘.


Ministerie van EZ - Z-card Ambachtelijke winkeliers

Het ministerie van Economische Zaken vroeg Schone Vormen een z-card te ontwerpen voor de campagne Geef ambachtelijke winkeliers meer tijd om te ondernemen. We zorgden ervoor dat de omvanrijke hoeveelheid aan informatie, ondanks het compacte formaat, op een heldere, overzichtelijke en aantrekkelijke manier werd vormgegeven.


UNICEF - Child Notices

unicef-child-notices
UNICEF Child Notice Soedan

Voor UNICEF verzorgde Schone Vormen de vormgeving en opmaak van de Child Notices. Het doel van deze rapporten is om informatie te verschaffen over de levensomstandigheden van kinderen voor verschillende doelgroepen, zoals advocaten, rechters, immigratieautoriteiten en voogden. De Child Notices worden bijvoorbeeld gebruikt bij asielprocedures, waarin moet worden bepaald of kinderen kunnen blijven of terug kunnen naar hun land van herkomst. Er zijn tot nu toe rapporten verschenen over Albanië, Guinee, Marokko, Soedan en Afghanistan in het Engels en Frans.

Schone Vormen paste het bestaande ontwerp aan en maakte met een aantal kleine, maar significante veranderingen het geheel strakker, consistenter en duidelijker, wat de leeservaring op een positieve manier beïnvloedde. Gezien het grote aantal voetnoten, figuren en tabellen, was nauwkeurigheid hier bovendien van uiterst belang.

De Child Notice rapporten zijn te downloaden van de site van UNICEF Nederland.


Tonny van Wijhe - Uitstap

uitstap
Van links naar rechts: cover, achterkant en franse pagina van Uitstap

Uitstap, de debuutnovelle van de schrijver Tonny van Wijhe, vertelt het verhaal van een impulsieve reis naar een betekenisvolle bestemming, beladen met gevoelens van herkenning, vreugde en verdriet. De vormgeving, opmaak en productie werd geheel verzorgd door Cyril van Schone Vormen. Het boek is momenteel voor de tweede keer uitgebracht en zal waarschijnlijk binnenkort nogmaals worden herdrukt. De verschillende uitgaven van Uitstap zijn overigens ook van elkaar te onderscheiden door de verschillende ‘franse’ pagina (hierboven: 1e druk).

uitstap-fb
Uitstap Facebook header
uitstap-website
Uitstap website header

Hiernaast zijn ook de visuals van de Tonny’s website en Facebook pagina in de stijl van de novelle vormgegeven en laten situaties uit het boek zien, die herkenbaar zullen zijn voor degenen die het hebben gelezen. Kortom: een transmediale ervaring!

De 2e druk van Uitstap is bijna uitverkocht, maar er zijn nog enige exemplaren beschikbaar. Deze zijn te bestellen via Tonny’s website.